Για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μίλησε έξω από τα δόντια, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους όσον αφορά το...
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τα χρήματα από κοινοτικά πακέτα στήριξης, προηγούμενου αλλά και νέου προγράμματος αλλά και τη ΔΩΔΩΝΗ.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης δίνοντας το παρών στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου στο Κανάλι της Πρέβεζας, ξεκινόντας την ομιλία του έκανε λόγο για μια δύσκολη εποχή κρίσης που καλούμαστε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα, την Ελλάδα του μέλλοντος.

Και κυρίως στην Ήπειρο θα πρέπει να στηριχθεί η κτηνοτροφία, μιας και το περιβάλλον και ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την βάση για την ανάπτυξη στην περιοχή.

Τόνισε την σημασία στήριξης των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής μας αλλά και το πόσο σημαντικό για την Ήπειρο είναι τα προϊόντα που παράγονται να γίνουν επώνυμα.

Αναφέρθηκε εκτενώς, για μία ακόμη φορά, στη στάση που κρατά η διοίκηση της Δωδώνης, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν διαβλέπει καμία πρόθεση να βάλουν χρήματα στην εταιρία.

Τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα συρρικνώνονται. Η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων βρίσκεται σε δεινή θέση και στα όρια της χρεοκοπίας. Η προμήθεια ζωοτροφών για πολλούς έχει καταστεί αδύνατη...

Αυτές ήταν ορισμένες και από τις επισημάνσεις του Περιφερειάρχη τη στιγμή που γίνεται πλέον σαφές ότι η Δωδώνη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της και κυρίως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους κτηνοτρόφους.

«Έδωσαν είκοσι εκατομμύρια και την πήραν. Αυτός που χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά σήμερα χρωστάει το ίδιο ακριβώς ποσό. Εγώ κατάλαβα ότι δεν υπάρχουν κεφάλαια για να κινηθούν, ούτε διάθεση για να βρεθούν τα κεφάλαια αυτά... Ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που αγόρασαν την Δωδώνη... Και δεν κατέστη δυνατό να μάθουμε», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Περιφερειάρχης επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για μία offshore εταιρία με έδρα την Κύπρο.

Τέλος καυτηρίασε τη γραφειοκρατική πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , η οποία όπως είπε, για χρόνια ήταν χωρίς καμιά πυξίδα, έκανε γνωστό ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο το ένα τρίτο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης θα το διαχειριστούν απευθείας οι Περιφέρειες.