Λάβαμε σήμερα μια ανακοίνωση - πρόσκληση από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Κουρέντων για μια εκδήλωση από τις πάρα πολλές που διοργανώνει ο σύλλογος, ο οποίος αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα συλλόγου νέων και όχι μόνο που δραστηριοποιούνται στα χωριά μας, τα χωριά δηλαδή της Ηπείρου που όλοι ξέρουμε πόσο απομονωμένα και εγκαταλειμμένα είναι. Τα παιδιά του συλλόγου σε πείσμα των καιρών προσπαθούν με ίδια μέσα και χωρίς βοήθεια και.... χορηγίες από που πουθενά, να κρατήσουν τις παραδώσεις, τα...
έθιμα αλλά και να ψυχαγωγήσουν τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού και των γύρω περιοχών. Έτσι λοιπόν δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση-πρόσκληση του Π-ΟΣ Κουρέντων και όσοι πιστοί προσέλθετε να δοκιμάσετε τα τοπικά εδέσματα να διασκεδάσετε. Όλα τα εδέσματα είναι προσφορά του συλλόγου αλλά κάθε προσφορά από  μέρους σας είναι δεκτή για να μπορεί έτσι ο σύλλογος να συνεχίσει το έργο του.   
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αφού πέρυσι καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε και πολύ καλά περάσαμε, αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε. Έτσι, την Κυριακή 27 του Οχτώβρη, ο αρχι-Chef μας, ο Βαγγέλης ο Σιάσκας και, το «σπιτολιχουδιοποιητικό» επιτελείο -οι νοικοκυρές του χωριού δηλαδή- μαζί με τα μέλη του συλλόγου μας, ανέλαβαν να ετοιμάσουν το τραπέζι της συν-τροφής Μανιταρόσουπας και άλλων σπιτικών εδεσμάτων, γλυκισμάτων και κρασιού, με πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης, που ακόμα περισσότερο επιβάλλουν οι τωρινοί καιροί.
Ξανά λοιπόν και φέτος, ο σύλλογός μας καλεί...
όλους τους χωριανούς και φίλους να απολαύσουμε, όλοι μαζί μιά παρέα, την μανιταρόσουπα και τις άλλες γαστρονομικές λιχουδιές, με μουσική και τραγούδια, την Κυριακή, από τις 8.30 το βραδάκι και μετά, στα Κούρέντα. 
Για όσους ενδιαφέρονται για το τι θα γευτούμε, ας ακολου­θήσουν τον Κώστα τον Τσακτσίρα που θα εκδράμει να συλλέξει, μόνο μανιτάρια που τρώγονται, από το μεσημεράκι της Πέμπτης. Θα τον βρείτε στο τηλέφωνο: 6937-865343
 Κούρεντα 19-10-13
Για το Δ.Σ. του Π-ΟΣΚ


 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
EPIRUSEPRESS