Μία συνηθισμένη συγκέντρωση γονέων πήρε απρόσμενες διαστάσεις, όταν άρχισαν να ξετυλίγονται τα γεγονότα που συνοδεύουν το πρόγραμμα δια βίου μάθησης...
που φιλοξενείται τις απογευματινές ώρες στις αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Σωρεία καταγγελιών και πλήθος διαμαρτυριών από γονείς και κηδεμόνες οι οποίοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα καταγγέλθηκαν στην συγκέντρωση ενήλικες που παρακολουθούν το πρόγραμμα εδώ και εβδομάδες, καπνίζουν μέσα στις αίθουσες πράγμα το οποίο έγινε γνωστό μετά από πολλές διαμαρτυρίες και στους υπεύθυνους υλοποίησης του προγράμματος.

Οι ίδιοι βέβαια όπως και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, όπως αναφέρθηκε από την υπεύθυνη αρνήθηκαν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παρ όλα αυτά όμως οι αναφορές για αίθουσες που μυρίζουν τσιγαρίλα και το ότι βρίσκονται σε… «περίεργες» καταστάσεις εξακολουθούσαν και γίνονταν.

Θέμα που επίσης προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις ήταν το θέμα της υγιεινής, την στιγμή μάλιστα που με το πέρας των διδακτέων ωρών των ενηλίκων δεν καθαρίζονται οι χώροι αφού το πρόγραμμα δεν προβλέπει την τοποθέτηση καθαρίστριας.

Έτσι, οι μικροί μαθητές είναι αναγκασμένοι την επόμενη μέρα να κάθονται στα ίδια θρανία που την προηγούμενη μέρα διδάσκονταν ενήλικοι.

Και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μαθητές δημοτικού, δηλαδή για παιδιά από έξι μέχρι δώδεκα ετών.

Έξαλλοι οι γονείς ρωτούσαν να μάθουν κατά πόσο οι άνθρωποι που παρακολουθούν το πρόγραμμα έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα προβλέπει και κάτω από ποιες προϋποθέσεις την παρουσία τους σε δημοτικό σχολείο.

Ερωτήματα προκαλεί πάντως το γεγονός της επιλογής αυτής. Να υλοποιείται ένα πρόγραμμα σε αίθουσες σχολικού συγκροτήματος στις ίδιες που την επόμενη μέρα θα βρίσκονται μικροί μαθητές και μάλιστα όταν οι αίθουσες αυτές δεν τυγχάνουν αμέσως μετά της απαραίτητης καθαριότητας.

Πέραν αυτού τέθηκαν σοβαρά ζητήματα για την κάλυψη των λειτουργών του σχολείου, όπως θέρμανση, ηλεκτρικό, από τη στιγμή μάλιστα που οι δαπάνες του δήμου είναι εξαιρετικά περιορισμένες και μπορεί το επόμενο διάστημα να κληθούν οι γονείς να καλύψουν μέρος των εξόδων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Αθανασιάδης, παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος πρώτα στους γονείς, τους διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, ενώ τόνισε ότι εάν δεν εξασφαλιστούν, τόσο η καθαρίστρια όσο και τα κονδύλια για να «φιλοξενηθεί» το πρόγραμμα στο σχολείο, αυτό δεν θα μπορεί να συνεχιστεί…
http://www.pamepreveza.gr/